IMG-LOGO

Câu hỏi:

28/10/2022 87

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

     At the turn of the twentieth century, people's attitudes toward money were far more conservative than they are today. Borrowing and being in debt were viewed as a moral failing, almost as a disgrace. Thrift and saving were highly prized, and people who needed to borrow to make ends meet were seen as careless, unreliable, or extravagant. The focus in the economy as a whole was on developing large corporations like railroads, oil companies, and other companies that produced basic goods and services. 

     Then, in the 1920s, the economy changed. A huge network of banks and financial institutions developed, helping money to move more quickly and easily through the economy. At the same time, the economy was increasing its focus on consumer goods-clothing, cars, household appliances, and other things that individuals buy. To help promote the sale of these items, consumers were encouraged to buy on credit. If they could not afford an item right away, a store or a bank might lend them the money, which they could pay back in installments. 

     With the development of consumer credit and installment purchases, people's attitudes toward debt and spending changed. The model citizen was no longer someone who was thrifty, buying only what he or she needed. People were respected less for being thrifty than for knowing how to use their money to buy as many things as possible - an attitude that persists at the turn of the twenty-first century. 

What is the main point the author makes in the passage?


A. Being thrifty is a value that persists at the turn of the twentieth century.


B. In the 1920s, the economy focused more on consumer goods than on corporations.

C. Changes in the economy and consumer credit have altered attitudes toward money.

Đáp án chính xác

D. People are generally less conservative than they were in the past.

Trả lời:

verified Giải bởi qa.haylamdo.com

Đáp án C

Giải thích:

Luận điểm chính mà tác giả đưa ra trong đoạn văn là gì?

A. Tiết kiệm là một giá trị vẫn tồn tại ở đầu thế kỷ XX.

B. Trong những năm 1920, nền kinh tế tập trung nhiều vào hàng tiêu dùng hơn là các tập đoàn.

C. Những thay đổi của nền kinh tế và tín dụng tiêu dùng đã làm thay đổi thái độ đối với tiền.

D. Mọi người nói chung ít bảo thủ hơn so với trước đây.

Thông tin: Đoạn 1 đưa ra thái độ của mọi người với tiền trước đây, đoạn 2 nói về sự thay đổi trong nền kinh tế dẫn đến sự thay đổi về thái độ so với đoạn 1. 

Chọn C.

Câu trả lời này có hữu ích không?

0

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 

It is essential that you attend the class regularly.

Xem đáp án » 28/10/2022 607

Câu 2:

Charles is very keen __________ collecting stamps in his leisure time.

Xem đáp án » 28/10/2022 533

Câu 3:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Everyone hopes that the Covid-19 vaccine will be mass-produced soon.

Xem đáp án » 28/10/2022 377

Câu 4:

They were fortunate ___________ from the fire before the building collapsed.

Xem đáp án » 28/10/2022 316

Câu 5:

I can't _________ what James is doing because it is so dark down there.

Xem đáp án » 28/10/2022 299

Câu 6:

What _______ at 8 o'clock last night? I phoned you but couldn't get through to you.

Xem đáp án » 28/10/2022 250

Câu 7:

The word "any” in paragraph 3 refers to __________.

Xem đáp án » 28/10/2022 202

Câu 8:

- Jim: "Would you like to do something interesting tomorrow?"

- Jane: “___________”

Xem đáp án » 28/10/2022 197

Câu 9:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

The couple got divorced because they found they were incompatible.

Xem đáp án » 28/10/2022 195

Câu 10:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

     All North American canids have a doglike appearance characterized by a graceful body, long muzzle, erect ears, slender legs, and bushy tail. Most are social animals that travel and hunt in groups or pairs. After years of persecution by humans, the populations of most North American canids, especially wolves and foxes, have decreased greatly. The coyote, however, has thrived alongside humans, increasing in both numbers and range. 

     Its common name comes from coyotl, the term used by Mexico's Nahuatl Indians, and its scientific name, canis latrans, means "barking dog." The coyote's vocalizations are varied, but the most distinctive are given at dusk, dawn, or during the night and consists of a series of barks followed by a prolonged howl and ending with a short, sharp yap. This call keeps the band alert to the locations of its members. One voice usually prompts others to join in, resulting in the familiar chorus heard at night throughout the west. 

     The best runner among the canids, the coyote is able to leap fourteen feet and cruise normally at 25-30 miles per hour. It is a strong swimmer and does not hesitate to enter water after prey. In feeding, the coyote is an opportunist, eating rabbits, mice, ground squirrels, birds, snakes, insects, many kinds of fruit, and carrion - whatever is available. To catch larger prey, such as deer or antelope, the coyote may team up with one or two others, running in relays to tire prey or waiting in ambush while others chase prey toward it. Often a badger serves as involuntary supplier of smaller prey: while it digs for rodents at one end of their burrow, the coyote waits for any that may emerge from an escape hole at the other end. 

     Predators of the coyote once included the grizzly and black bears, the mountain lion, and the wolf, but their declining populations make them no longer a threat. Man is the major enemy, especially since coyote pelts have become increasingly valuable, yet the coyote population continues to grow, despite efforts at trapping and poisoning.

The passage supports all of the following statements EXCEPT _________.

Xem đáp án » 28/10/2022 194

Câu 11:

The word "band" in paragraph 2 could best be replaced by __________.

Xem đáp án » 28/10/2022 181

Câu 12:

While looking for the dictionary, the boy came across some of the childhood photos.

Xem đáp án » 28/10/2022 177

Câu 13:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

- Jenny: "Are you going to see the movie "Kieu" today?"

- Jack: “____________”

Xem đáp án » 28/10/2022 172

Câu 14:

The word "opportunist" in paragraph 3 means the one who __________.

Xem đáp án » 28/10/2022 157

Câu 15:

Melisa works hard _________ her brother is very lazy.

Xem đáp án » 28/10/2022 155

Câu hỏi mới nhất

Xem thêm »
Xem thêm »